Cazinourile online și licențele

Lumea cazinourilor online a explodat în ultimii ani, lucru care le oferă jucătorilor o mulțime de opțiuni de cazino internet unde se pot înregistra, o gamă largă de jocuri și o mulțime de bani în buzunarele dezvoltatorilor și deținătorilor de cazinouri.

Deși cazinourile online sunt din ce în ce mai folosite de jucători, cele tradiționale rămân preferatele acestora și aduc cei mai mulți bani. Pentru ca un cazino online să fie legitim și să funcționeze în legalitate, acesta are nevoie de o serie de licențe și documente fiscale aprobate de ONJN, firma care reglementează piața cazinourilor.

Ce licențe îi trebuie unui cazino?

Orice firmă dorește să organizeze un cazino online, să ofere jocuri jucătorilor care se înregistrează pe site-ul său are nevoie de o serie de licențe din partea autorităților competente. În cazul țării noastre vorbim de ONJN, autoritatea care verifică fiecare cazino și oferă licențe de funcționare celor care îndeplinesc regulile de funcționare.

Cazinourile au nevoie de o serie de licențe în funcție de jocurile pe care doresc să le ofere pe site jucătorilor: licențe de poker, licență pariuri sportive sau licență de casino. Atenție la firmele care oferă licențe de acest tip fără să fie acreditate cu această putere. Firmele serioase care au puterea să ofere aceste licențe în mod legitim și legal verifică cu maximă atenție următoarele aspecte: circumstanțele promotorului, jocul și echitabilitatea sa, dar și intenția și mecanismul de remunerare a câștigătorilor.

Circumstanțele promotorului

Pentru a trece de această probă de control, cazinoul va trebui să depună documente care să arate activitățile trecute și curente ale firmei, dar și ale angajaților. Aici vorbim de declarații fiscale și referințe.

Echitabilitatea jocurilor

Acest aspect se referă la verificarea amănunțită a generatorului de cifre random folosind o analiză de riscuri chiar înainte de licențiere. Prin această verificare, autoritatea competentă vrea să verifice dacă șansele de câștig ale cazinoului au fost sau nu declarate în mod corect. Mai mult, cazinoul va trebui să beneficieze de un audit din punct de vedere contabil în mod lunar, utilizând serviciile unui auditor complet independent de părțile implicate.

Intenția și mecanismul de remunerare a câștigătorilor

De departe cel mai important aspect de verificat este modul în care cazinoul plănuiește să ofere câștiguri jucătorilor și cu ce frecvență. Acest lucru este cel care contează cel mai mult pentru jucători și autoritatea competentă. Multe cazinouri încearcă să păcălească sistemul și să ia banii jucătorilor. De aceea se fac aceste verificări, pentru a reglementa activitatea cazinoului dinainte de a-l deschide.

Câștigurile trebuie să fie oferite în mod automat și transparent pentru ca toți jucătorii să aibă șanse egale de câștig. Mai mult, autoritatea care efectuează verificările trebuie să se asigure că jucătorii care au reclamații pot lua legătura cu organele competente.

Cine emite licențele de jocuri de noroc?

Aceste licențe sunt emise de 4 jurisdicții de jocuri de noroc din întreaga lume și anume: Antigua & Barbuda, Kahnawake, Curacao si Malta. Fiecare are o istorie în spate privind lumea jocurilor de noroc și sunt cele mai de încredere instituții din industria cazinourilor din lume. Fondate în 1994, 1996 și 2001, cele 4 autorități au în administrare mai multe firme pe care le verifică în mod permanent pentru a se asigura că jocurile de noroc se desfășoară fără probleme pentru jucători, iar jocul este legal reglementat.

Licențele obținute sunt garanția calității serviciilor și produselor oferite clienților firmei, fie ea cazinou sau orice alt tip de producător.